Okul Rehberlik Servisimizden Velilerimize Mektup Var !

Okul Rehberlik Servisimizden Velilerimize Mektup Var !

 

 

 

12.01.2021 1240

                Merhaba, çok kıymetli çocuklarımızın değerli velileri...

                Ben Orhanbey İlkokulu Psikolojik Danışmanı Bahar LİMAN.

 

        Sizlerin de bildiği gibi, uzun zamandır okul ortamından fiziki olarak uzak kaldık. Fakat eğitim öğretim süreci uzaktan yapılan çalışmalar ile devam etmektedir. Sizlerin bu süreçte zaman zaman çok yorulduğunuzu biliyoruz. Rehberlik Servisi olarak bu yorgunluğu azaltmak - bu süreci olumlu yönde desteklemek amacıyla çocuklarımızı ve bizleri ilgilendiren konular kapsamında okul sayfasında çeşitli yazılar paylaşacağım. Dileyen velilerimiz takipte olabilir.

Sizlerin de bildiği gibi eğitim önce 'ailede' başlar. O minicik ellerin, şirin gözlerin ilk buluştuğu kucaktır aile. Ve o kucağı yuvaya dönüştüren de özünde 'sevgidir' aslında. O nedenledir ki aile kurumunun yapısı çocuk üzerinde oldukça etkilidir. Bu kurumu sağlıklı hale getiren unsurlardan biri de anne babaların o minicik bedenin gelişimi için gösterdiği çabadır. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini diliyoruz ve bu yolda çocuğum için neler yapmalıyım kaygısını yaşıyoruz. Kendi kendimize bazen şu soruları soruyoruz:

 

v  Daha nasıl iyi bir eğitim sunabilirim?

 

v  Kişiliğinin gelişimi için nasıl davranmalıyım?

 

v  Mutlu olması için başka hangi imkânları sağlamalıyım ?

 

v  Topluma, kendisine yararlı olmasının yolu nedir?

 

v  İleride iyi bir yaşantı sürmesi için hangi konularda nasıl desteklemeliyim?

 

Ve buna benzer daha birçok soru. Bir çocuğun sorumluluğunu üstlenmek çok zor değil mi? Bazen kaygı verici, bazen yorucu, bazen zahmetli, bazen korkutucu, bazen düşündürücü ama en çok da huzur verici ve eğlendirici. Çocuklarımızla birlikte yaptığımız bu yolculuğun tadını çıkartabiliyor muyuz peki? Yapıcı yanından çok yıkıcı olduğunu düşünüp bu yanına mı odaklanıyoruz! Eğer sizler de yukarıda yer alan bu ve benzer sorularınıza cevap arıyorsanız sonraki yazılarımızı okuyarak bize eşlik edebilirsiniz. Sonraki yazılarımda bu konularla ilgili içerikler olacaktır. Şuan okuduğunuz içerik,  gelecek paylaşımlarımızın habercisi ve tanıtımı olarak sizlerle buluştu. Takipte kalmanızı öneririz!

 

Unutmayalım: Hayatta emek verilmeyen hiçbir şey yoktur. Yaşamlarımız ise en eşsiz emeğimizdir. Çocuklarimizin bizlere eşliğinde güzelleşen !

  

Sevgilerimle .

13.01.2020 - BURSA