Orhanbey İlkokulu


Vizyon: İstiyoruz ki: İlimizdeki ilkokullar içerisinde; Eğitim ve Öğretimdeki başarısı, disiplinli çalışma ortamı, teknolojik imkanları ile tanınan, yetiştirdiği öğrenci kalitesi ile adından söz ettiren, tabiata ve çevreye duyarlı, farklılıkları zenginlik kabul eden en iyi okul olalım.

Misyon: Biz, öğrencilerimizi; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlere sahip, özgüveni gelişmiş, sorumluluklarının bilincinde olan, araştırmayı ve öğrenmeyi bilen, demokratik değerlere bağlı, yaratıcı, araştırmacı, teknolojiyi etkin şekilde kullanabilen, kendi ve çevresiyle barışık , insan haklarına saygılı , hoşgörülü, toplumsal hayata uyumlu bireyler yetiştirmek için varız.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: YOK
Saatler: 07:50 - 17:50
Isınma: DOĞALGAZ KALORİFER
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: OKULUMUZUN SERVİS HİZMETİ YOKTUR.
Sportif Etkinlikler: 1-SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI 2-SINIFLAR ARASI VOLEYBOL TURNUVASI 3-İLÇE OKULLARI 4.SINIFLAR FUTBOL TURNUVASI
Bilimsel Etkinlikler: 1-GELENEKSEL "ANA SINIFLARI BİLİM ŞENLİĞİ"(2014 yılında başlandı. 3 yıldır geleneksel olarak devam etmekte)
Proje Çalışmaları: 1-"Look Out Of Your Window" AB. Projesi 2-"Keep Your Footprint Low And Make The Erath Grow" AB. Projesi 3-"Okuyoruz-Geziyoruz" Okul Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 1-LOOK OUT OF YOUR WINDOW. 7 ÜLKENİN KATILDIĞI BİR PROJE. ÜÇ YIL SÜRELİ 01.09.2014´TE BAŞLADI. 31.08.2017 TARİHİNDE TAMAMLANACAK.ÇEVRE DUYARLILIĞINI KONU ALAN PROJEYE TÜRKİYE´DEN BAŞKA AVUSTURYA, GALLER, İRLANDA, BULGARİSTAN, İSVEÇ VE LİTVANYA´DAN ORTAK OKULLAR KATILIYOR. ŞU ANA KADAR AVUSTURYA, GALLER, BULGARİSTAN VE İRLANDA HAREKETLİLİĞİ YAPILDI. EKİM 2016´DA LİTVANYA, NİSAN 2017´DE TÜRKİYE VE HAZİRAN 2017´DE SON OLARAK İSVEÇ HAREKETLİLİKLERİ YAPILACAK.PROJE ORTAĞI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN ORTAK OLARAK YAZDIKLARI "BILLSWATER" İSİMLİ HİKAYEMİZ VAR. 2- Bursa ‘Orhanbey ilkokulu’ olarak ,2018 yılında, Avusturya koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazanan,’ Keep your footprint low and make the earth grow ‘projemiz, ortaklarımız olan İrlanda, Galler, Litvanya ile ortaklaşa yürütülen bir KA229 projesidir. Çağımızın en büyük problemlerinden biri; dünyanın taşıma kapasitesinin aşılması, kendi kendini yenileyebilme hızından daha hızlı bir şekilde doğal kaynaklarının tüketilmesidir. Bu nedenle, doğal kaynakların sınırsız olmadığının anlaşılması, mevcut üretim ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi giderek zorunluluğa dönüşmüştür. Bu davranış değişikliği için proje uygulamaları devreye girmiştir. Orhanbey ilkokulu olarak yürüttüğümüz Erasmus+KA229 ‘Keep your footprint low and make the Earth grow’ projesi ile karbon salınımına yol açan etkenleri azaltma konusunda gerekli farkındalığı kazandırmayı hedeflemekteyiz. Öğrencilerimiz bu proje ile; Karbon salınımına yol açan otomobil ve uçak kullanımını azaltmanın, elektrik tasarrufu yapmanın, mevsiminde taze meyve ve sebze tüketmenin, kısa mesafeler için yürümek ve bisiklet sürmenin önemini kavramaktadırlar. Ayrıca, küresel iklim değişikliği için neler yapılabileceği ve neden yerel üreticiler tercih edilmeli sorularına da cevap aramaktadırlar. Bu bağlamda, projemizde yapılan etkinliklerle bazı sonuçlara da vardık. Bu sonuçlar neydi; yerel üretimden aldığımız ürünlerde aracılar, transfer eden araçlar ve ambalajlama sistemi ortadan kalkıyor, fiyatlar makul düzeye iniyor, alım gücü artıyordu. Yerel üretici daha verimli tarım yapma olanağına sahip oluyordu. Hem alıcı hem de satıcı ve hem de doğa gülümsüyordu. Proje etkinliklerimizi ve ortaya çıkan sonuçları sadece öğrencilerimiz değil okul personelimiz velilerimiz de yaptığımız yaygınlaştırmalarla gözlemlenmektedir. Son yıllarda dünyada karbon ayak izi azaltmanın önemi daha da bilinmektedir. Yürüttüğümüz bu proje ile öğrencilerimiz sürdürülebilir sağlıklı bir çevrede yaşayabilmenin birinci kuralı olan çevreye karşı duyarlı olup, bunu korumanın gerekliliğini ve içinde yaşadığımız çevrenin geçici sahibi olduğumuzun farkına varıp onu gelecek nesillere aktarmak zorunda olduğumuzun bilincini kavramaktadırlar.
Diğer Hususlar: OKULUMUZDA KORİDOR TİPİ KÜTÜPHANE BULUNMAKTADIR.

Telefon - 2242347629

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://orhanbeyilkokulu.meb.k12.tr

Adres - Soğanlı Mah. 1. Nilüfer Cad. No 92 PK16190 Osmangazi / BURSA

Öğretmen :27
Öğrenci :579
Derslik :11
Toplantı Salonu :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3023
Öğretim Şekli :İKİLİ

Yerleşim Yeri - BURSA/OSMANGAZİ İLÇESİ/SOĞANLI MAHALLESİ, NİLÜFER CADDESİ NO 92

Adres - Soğanlı Mah. 1. Nilüfer Cad. No 92 PK16190 Osmangazi / BURSA

Ulaşım 15,15/A, 15/D, 15/E 15/H NO.LU BELEDİYE OTOBÜSLERİ İLE;SOĞANLI TAKSİ DOLMUŞLARI İLE HEYKEL´DEN; SOĞANLI MİNİBÜSLERİ İLE KENT MEYDANI´NDAN VE 99 NO.LU TERMİNAL OTOBÜSÜ İLE TERMİNAL´DEN ULAŞIM KOLAYLIKLA SAĞLANMAKTA OLUP, AYRICA KÜLTÜR PARK METRO İSTASYONUNA YÜRÜYÜŞ MESAFESİNDEDİR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERKEZ