YEMEK KİTABIMIZ HAZIRDIR!

Erasmu s projemizinin ortak ürünü olarak oluşturduğumuz yemek kitabımızı  ortaklarımızla eş zamanlı olarak çalışarak bitirdik.Bu tarif kitabının amacı, çocuklara yöresel yiyecekleri tatmaları, keşfetmeleri ve takdir etmeleri için ilham vermekti. Yemek pişirmenin gücünün çocukları, toplulukları ve ülkeleri nasıl bir araya getirebildiğine şahit olmak son derece keyifliydi Sevgiyle hazırlanmış yerel ürünlerin tadını çıkarmalarını, paylaşmalarını ve deneyimlemelerini sağlamak amaçlarımızdan biriydi Öğrenciler yiyecekleri güvenli bir şekilde nasıl hazırlayacaklarını öğrenmekle kalmadı, aynı zamanda malzemeleri tartma, bıçak becerileri, takım çalışması ve işbirliği, sağlıklı beslenme, iyileştirilmiş refah ve gıda hijyeni gibi bir dizi beceri ve bilgi geliştirdiler. Ayrıca, yediğimiz ürünler hakkında bilgi edinmek için yerel dükkanları, marketleri, çiftlikleri ve üreticileri ziyaret ederek projeye dahil olan herkes büyük fayda sağladı. Proje, öğrencilere yiyeceklerimizin seyahat edebileceği hava milleri ve karbon ayak izimizi nasıl iyileştirebileceğimiz gibi çevresel sorunları araştırmaları için çok çeşitli fırsatlar sundu. Öğrenciler ayrıca geri dönüştürülmüş alışveriş poşetleri yaptılar ve gıda ambalajlarını azaltmanın yollarını tartıştılar. Bu yemek kitabını oluşmasına katkı sağlayan tüm çocuklarımıza ve personele ve ortaklarımıza teşekkür ederiz.

06.01.2021 474

meb_iys_dosyalar/16/15/720900/dosyalar/2021_01/05235413_cookery_book.docx